Open Innovation X Challenge / Foto: Kaare Smith

Innovation og digitale talenter i byggebranchen med challenges

Bolig- og Planstyrelsen (tidligere Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen) deltog i DTU’s halvårlige Open Innovation X konkurrence med en udfordring til de studerende om at bruge digitale løsninger til at skabe mere effektivt og bæredygtigt byggeri.

Den digitale udvikling bringer nye værktøjer og muligheder for samarbejde med sig og ikke mindst i byggeriet, hvor der hver dag bliver skabt store mængder data fra byggeprojekter og bygninger. For at udnytte disse nye muligheder er det vigtigt, at digitale talenter får øjnene op for, at byggeriet er et af de områder, hvor der er et stort potentiale for at udvikle nye innovative løsninger, og udfordre branchens samarbejdsformer og arbejdsmetoder.
 
Bolig- og Planstyrelsen deltog derfor i Open Innovation X, der havde det overordnede tema, Impact Cities, for at udfordre de digitale talenter til at bruge deres evner til at udvikle løsninger indenfor byggeriet. I alt bød fire virksomheder og organisationer ind med konkrete udfordringer fra den virkelige verden.
 
Challengen kulminerede med, at de studerende skulle præsentere deres løsning over for et panel af seks dommere, og en fuld sal af tilhørere. Det var studerende, der bød på styrelsens udfordring, der vandt konkurrencen. De studerende havde udviklet en app til kvalitetskontrol af udført byggearbejde ved hjælp af billeder, og havde hermed formået at udvikle en simpel løsning på en omfattende problemstilling.
Open Innovation X Challenge / Foto: Kaare Smith