Digitaliseringsguiden

Digitaliseringsguide hjælper bygherren med at stille de rigtige krav til digitale værktøjer og arbejdsmetoder ved udbud af et byggeri.

For at give et overblik over, hvordan digitaliseringen kan skabe værdi i byggeriet, og hvordan bygherrer kan tilrettelægge digitale krav i udbuddet af byggeprojekter, har Bygherreforeningen udarbejdet Digitaliseringsguiden på opfordring af Bolig- og Planstyrelsen.

Digitaliseringsguiden giver et overblik over hvilke krav til digitale værktøjer og arbejdsmetoder, der kan skabe værdi for såvel store byggeprojekter som små. Overblikket bliver fulgt op med en række opmærksomhedspunkter, der skal sikre, at bygherre har gjort sig de rigtige overvejelser, inden der stilles krav. Med tjeklister til hvert kravområde gøres det nemt at holde overblik og sikre praktisk anvendelse.

Guiden giver også et overblik over internationale standarder, teknisk fælleseje, lovgivning, undersøgelser og håndbøger om digitalisering. Digitaliseringsguiden dykker desuden ned i udbudsmateriale fra tre byggeprojekter og giver konkrete eksempler på, hvordan digitale krav kan formuleres. Guiden er derfor også relevant for bl.a. rådgivere, entreprenører og leverandører.